Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Zomeravondconcert Ensemble Romanza in 't Woudt


Martin Codax  - Ay Deus se sab'ora meu amigo
Martin Codax  - Cuantas sabedes amar
Martin Codax  - Ondas do mar do Vigo


Uitvoerenden: Het prachtige Ensemble Romanza bestaat uit Luciana Cueto (zang), Catalina Vicens (portatief) en Manuel Vilas Rodríguez (middeleeuwse harp).
Concertorganisatie: Comité Concerten 't Woudt  
Prijs 1 € 20,00
ENSEMBLE ROMANZA GEEFT ZOMERAVONDCONCERT IN ’T WOUDT

Op zaterdag 20 juli a.s. om 20.00 uur geeft het prachtige Ensemble Romanza bestaande uit Luciana Cueto (zang), Catalina Vicens (portatief) en Manuel Vilas Rodríguez (middeleeuwse harp) een Zomeravondconcert in de kerk van het dorpje ’t Woudt.
Centraal in het programma ‘Luz y dia’ staan de prachtige Gallisch-Portugese Cantigas de Amigo de Pergamino Vindel. Deze rol perkament stamt waarschijnlijk uit het begin van de 14e eeuw. De liederen maakten deel uit van de in de 12e, 13e en 14e eeuw populaire lyrische traditie in Hispanje.
De Cantigas (liederen) en de Albas (morgenliederen) hebben prachtige eenvoudige melodieën met als belangrijkste kracht de poëtische vorm en de circulaire herhaling, die hypnotiserend werkt.

De harp en het portatief (draagbaar orgeltje) genoten tijdens de Middeleeuwen en het begin van de Renaissance veel aanzien. Op schilderijen uit deze periode worden zij vaak afgebeeld als hemelse instrumenten die engelenkoren begeleiden. Het programma biedt een rijke schakering van subtiele klanken en transparante melodieën, een dialoog tussen hemel en aarde, en tussen heilige en menselijke passies.

De Argentijnse mezzo-sopraan Luciana Cueto geeft concerten op belangrijke internationale podia. Door haar fascinatie voor oude Iberische muziek richtte Luciana het ensemble So el Ençina en Ensemble Romanza op. Zij is ook vaste zangeres in Musica Temprana. De Chileense Catalina Vicens is gespecialiseerd in historische klavierinstrumenten. Zij studeerde o.a. aan de beroemde Schola Cantorum Basiliensis in Basel in Zwitserland. Zij won verschillende internationale prijzen. Manuel Vilas Rodríguez is geboren in Santiago de Compostela (Spanje). Hij studeerde en specialiseerde zich in de ‘vroege’ harp, instrumenten uit de 12e eeuw t/m de 18e eeuw. Als professioneel harpist participeerde hij in talrijke gerenommeerde ensembles.

Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden via www.concertentwoudt.nl. De gereserveerde kaarten kunnen vanaf 19.00 uur, op de avond van het concert, opgehaald worden in de hal van de kerk. De toegangsprijs voor dit avondconcert is € 20,- inclusief een drankje in koffiehuis ‘De Hooiberg’. ’t Woudt ligt aan de weg van Delft naar het Westland.


Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties