Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Water Works


Celia Swart  - Underwater
Georg Friedrich Händel  - Water Music


Uitvoerenden: Syrène Saxofoonkwartet met vier dansers  
Concertorganisatie: Muziek tussen Maas en Sluis  
Prijs: variërend van € 0,00 tot € 20,00
Op zaterdag 13 oktober start het nieuwe seizoen van de concertserie Muziek tussen Maas en Sluis. Het Syrène Saxofoonkwartet, bestaande uit louter vrouwelijke blazers, verzorgt om 20:00 uur het eerste optreden in de Grote Kerk te Maassluis met het programma Water Works.
De vier jonge vrouwen hebben zich vernoemd naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee, de zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokten. En om dat ‘verlokken’ gaat het ook nu weer, zij het met de muziek van klassieke saxofoons.
Omdat ze zich het meest thuis voelen in en op het water, duiken de dames wederom het diepe in en komen boven met een ode aan één van hun meest geliefde componisten, Georg Friedrich Ha¨ndel. Ze brengen daarmee een geheel nieuwe benadering van zijn befaamde werk Water Music ten tonele.
Het 300 jaar oude werk van Händel wordt namelijk verweven met een moderne choreografie van Rianne Keyzer, uitgevoerd op moderne instrumenten en afgewisseld met improvisaties op soundscapes van Celia Swart. Hierbij zullen vier dansers een extra dimensie aan de muziek toevoegen.

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties