Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
To the Musical Groves


Henry Purcell (1659 1695)  - een thematische compilatie uit de opera's King Arthur, The Fairy Queen en Dido and Aeneas , een semiscenische uitvoering


Uitvoerenden: Kamerkoor Poco Più wordt in 2019 dertig jaar! We gaan onze verjaardag vieren met een semiscenische voorstelling van delen uit opera's van Henry Purcell. Ook staan delen uit zijn prachtige Funeral Sentences for Queen Mary op het programma. Barokensemble The Utrecht Company of Music zorgt voor de begeleiding en sopraan Marije Heemskerk is solist.  
Concertorganisatie: Kamerkoor Poco Più

Saskia Regtering, de dirigent van Poco Più, heeft uit de opera's King Arthur, The Fairy Queen en Dido and Aeneas een thematische compilatie gemaakt, met scenes die gaan over de Liefde en de Dood en over hoe de Dood uiteindelijk wordt overwonnen door de Liefde. Daarin past wonderwel de prachtige muziek die Purcell schreef voor de uitvaart van koningin Mary: De Funeral Sentences op teksten uit de Anglicaanse liturgie. Poco Più gaat deze muziek uitvoeren in een semiscenische uitvoering, onder regie van theatermaakster Anna van Diepen. Dat is een heel nieuwe ervaring voor het koor, waar we erg naar uit kijken!

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties