Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
The Messiah


G.F. Händel  - The Messiah


Uitvoerenden: ROV Cantate Domino uit Alblasserdam o.l.v. Piet C. den Uil.
Orkest: Ars Musica
Organist Gerben Budding Sopraan: Loes van Schothorst
Countertenor: Sebastiaan van Lingen
Tenor: Gerco Blom
Bas: Rutger van Oeveren


 
Prijs: variërend van € 15,00 tot € 20,00
Oratorium Messiah van G.F. Händel, uitgevoerd door ROV Cantate Domino d.v. 16 februari 2019

D.V. zaterdag 16 februari 2019 zal reformatorische oratoriumvereniging ‘Cantate Domino’ het oratorium Messiah ten gehore brengen in de Havenkerk, Ieplaan 9 te Alblasserdam.

Het bekende oratorium van G.F. Händel werd in 1741 gecomponeerd. De Messiah bestaat uit een aantal losse Bijbelteksten uit het Oude en Nieuwe Testament. Het onderwerp van het oratorium is de persoon van Jezus Christus, de Messias. Het oratorium bestaat uit 3 delen: De profetieën in het Oude Testament met de aankondiging van de komst van de Messias, Zijn dood, opstandig en hemelvaart, en als laatste deel Zijn wederkomst.

Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Piet C. den Uil, wordt begeleid door het Ars Musica orkest en organist Gerben Budding. Solisten van deze avond zijn sopraan Loes van Schothorst, countertenor Sebastiaan van Lingen, tenor Gerco Blom en bas Rutger van Oeveren.

Het concert begint om 19.30 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. Kaarten kosten €20,- per persoon voor volwassenen. Voor kinderen tot 16 jaar en studenten zijn de kaarten €15,- per persoon. Kaarten kunt u vanaf 1 november bestellen via www.cantatedomino.nl.

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties