Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Star Wars: The Empire Strikes Back - Live in Concert


Williams


Uitvoerenden: Residentie Orkest
Dirk Brossé

Star Wars Live in Concertgebouw
Wie erbij was, weet hoe geweldig het was. Wie er niet was, krijgt een herkansing. Na Star Wars: A New Hope in de zomer van 2018 zetten we onze jongste zomertraditie voort met de fenomenale tweede Star Wars-film. In The Empire Strikes Back gaan we verder op avontuur met Luke Skywalker, Han Solo, Princess Leia en Chewbacca. De soundtrack wordt live gespeeld door het Residentie Orkest. En net als vorige zomer is Dirk Brossé de dirigent.

The Empire Strikes Back
The Empire Strikes Back, door velen als favoriet verkozen uit de Star Wars-serie. Een visueel spektakel, qua sfeer donkerder en mysterieuzer dan zijn voorganger. Drie jaar na het gigantische succes van A New Hope stond George Lukas in 1980 voor de taak zichzelf te overtreffen. En hij stelde niet teleur. Met The Empire Strikes Back brak hij door alle grenzen, zowel artistiek als commercieel. Voor de muziek kon uiteraard niemand anders tekenen dan John Williams, die eerder een Oscar won met A New Hope.

Dirk Brossé
Die soundtrack wordt deze avond live gedirigeerd door Dirk Brossé. John WIlliams zelf belde hem op: leek het hem leuk om de wereldtournee van Star Wars, a Musical Journey te leiden? Inmiddels is Brossé meer dan 150 Star Wars-concerten verder. En dus dé man om het Residentie Orkest te dirigeren.

“Presentation licensed by Disney Concerts in association with 20th Century Fox, Lucasfilm Ltd.,
and Warner/Chappell Music.
© 2019 & TM LUCASFILM LTD. ALL RIGHTS RESERVED © Disney"Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties