Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Reizende Sterren


Roman, Telemann, Scartlatti en anderen.


Uitvoerenden: Concert van het Zutphens Barok Ensemble o.l.v. Elin Eriksson.  
Concertorganisatie: Zutphens Barok Ensemble  
Prijs gratis € 0,00
Reizen in de 18e eeuw was lastig en kostbaar. Maar componisten en musici zochten desondanks muzikale beroemdheden op die hen konden inspireren. We spelen in dit concert muziek van bekende en minder bekende stercomponisten uit West- en Noord-Europa.
Johann Sigismund Kusser, geboren Hongaar, trok via Duitsland naar Frankrijk om uiteindelijk in Ierland te belanden. Hij componeerde de ouverture in Franse stijl de we spelen.
Johan Helmich Roman was een belangrijk hofcomponist in Zweden. In Engeland studeerde hij enkele jaren compositie bij Pepusch en Händel. In de suite voor hobo/fluit en orkest hoor je de voorklassieke periode al aan komen.
De Duitser Johann Georg Pisendel studeerde in Italië bij Vivaldi. Hij was een drukbezet vioolvirtuoos en verzamelaar van partituren. We spelen zijn Sonate in c.
De strijkers trakteren de concertbezoekers op een kwartet van Alessandro Scarlatti en de blazers brengen een van de vele kwartetten ten gehore van Georg Philipp Telemann.

We vragen na afloop een vrijwillige financiële bijdrage.

Toon meer concerten