Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Over eenzaamheid, verlangen en ontmoeten


Beethoven, Schubert  - Diversen , Kamermuziek


Uitvoerenden: Helena Rasker, alt
Liza Ferschtman, viool
Nadia Wijzenbeek, viool
Georgy Kovalev, altviool
Hannah Strijbos, altviool
Quirine Viersen, cello
Niek de Groot, contrabas
Bram van Sambeek, fagot
Mees Vos, hoorn
 
Concertorganisatie: Delft Music Chamber Festival  
Prijs 1 € 40,00
Tijdens de lockdown van de afgelopen maanden leek het leven even stil te staan. Concerten werden geannuleerd, vrienden bleven op veilige afstand en geliefden mochten elkaar niet zien. COVID-19 is nog niet verdwenen, maar het openbare leven komt langzaam weer opgang. Eindelijk kunnen publiek en musici weer toegeven aan het verlangen om elkaar te ontmoeten en samen van muziek te genieten. Het is tijd voor livemuziek en applaus. In dit middagprogramma staat het thema ‘verbinding zoeken’ centraal: we beginnen en eindigen het concert daarom met de jarige Beethoven.

Op 16 december 2020 is het 250 jaar geleden dat Ludwig van Beethoven geboren werd in Bonn. Dit muzikale jaar zou dan ook op vele locaties in Nederland in het teken staan van deze grote componist. In het afgelopen voorjaar zijn veel van zijn ‘verjaardagsfeestjes’ geannuleerd, daarom is het extra speciaal dat het Delft Chamber Music Festival hem deze middag wel kan gedenken met onder andere het Strijkkwintet op.29 in C gr.t. (1801) en delen uit An die ferne Geliebte op.98 (1816) in een arrangement van Marijn van Prooijen.

https://www.youtube.com/watch?v=FP02mZ8bW7M

Toon meer concerten