Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Orgel & Kloosterzang: Gerben Mourik improviseert rondom LIVE gezongen Gregoriaans


Anoniem  - Gregoriaanse gezangen


Uitvoerenden: Gerben Mourik - orgel

Schola van het Sint Gregoriuskoor H.-Lambertuskerk Rotterdam
 
Concertorganisatie: St. Venster op muziek in de Lambertus  
Prijs gratis € 0,00
Op dinsdag 22 september is eindelijk weer zang te horen bij een concert in de H.-Lambertuskerk. De schola van het St. Gregoriuskoor zingt Gregoriaanse liederen. Gerben Mourik bedenkt ter plekke op basis van deze melodieën nieuwe muziek, die weergaloos zal klinken op het poëtische Maarschalkerweerdorgel. De toegang is gratis met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,-- p.p.)

Mystiek in haar hoogste vorm
Gregoriaans kenmerkt zich door de mystieke klank, veroorzaakt door het gebruik van zogenaamde kerktoonsoorten. Gerben Mourik, meester-improvisator op het orgel en meervoudig winnaar van het Internationaal Haarlems improvisatieconcours, laat zich inspireren door deze Gregoriaanse gezangen. De mystieke klank, die zo mooi past in de Lambertuskerk, zal Gerben Mourik beslist laten horen, maar in wat voor vorm en stijl, wie zal het zeggen? Alleen Gerben weet het. Verrassend wordt het dus zeker.
Waar en wanneer?
Het concert op dinsdag 22 september begint om 20:00 uur in de H.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. Aanmelden vooraf strekt tot aanbeveling, zeker omdat er maximaal 100 personen kunnen worden toegelaten. Dit kan via de website venster-op-muziek-lambertus.com
De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Arboretum Trompenburg’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) - metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook en rotterdamorgelstad.nl.


Toon meer concerten