Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Nederlandse Bachvereniging: een 'keizerlijk' componiste


De Rossi  - Il sacrifizio di Abramo (Nederlandse première)
NTR ZaterdagMatinee


Uitvoerenden: Nederlandse Bachvereniging
Shunske Sato - concertmeester
Katharina Konradi - sopraan
Luigi Schifano - countertenor
Emiliano Gonzalez Toro - tenor
 
Concertorganisatie: NTR  
Prijs vanaf  € 41,00
Op verzoek van de NTR ZaterdagMatinee nam de Nederlandse Bachvereniging een cantate op het repertoire over Abraham die zijn zoon Isaak wil offeren. De barokcomponiste Camilla de Rossi bereikt eindelijk weer het concertpodium!
In de achttiende eeuw fronste menigeen nog de wenkbrauwen bij het idee dat een vrouw zou componeren, maar Camilla de Rossi (ca 1670-1710) trok zich daar gelukkig weinig van aan. De componiste, vermoedelijk afkomstig uit Rome, liet zich gelden en schreef maar liefst vier oratoria voor solostemmen en orkest. De opdrachtgever was niet de minste: Keizer Joseph I van Oostenrijk. Hij viel voor de verfijnde kracht van het werk van De Rossi dat doet denken aan Alessandro Scarlatti op zijn best.
Hoewel Joseph I de werken uit liet voeren in de Keizerlijke kapel, verdwenen ze na de dood van De Rossi in vergetelheid. Pas toen de Amerikaanse musicologe Barbara Garvey Jackson onderzoek deed naar De Rossi en haar ‘gevoel voor kleur en drama’ jubelend bezong, kwam er weer enige belangstelling. De Nederlandse Bachvereniging brengt onder leiding van de nieuwe artistiek leider Shunske Sato, op speciaal verzoek van de ZaterdagMatinee, de Nederlandse première van het oratorium Il sacrifizio di Abramo. Goed voor een geheel nieuwe kijk op vrouwelijke componisten in de achttiende eeuw.

Dit concert wordt live uitgezonden op NPO Radio 4 en is maximaal 3 maanden terug te luisteren via de website van Radio 4

Kaartverkoop via www.concertgebouw.nl

Foto: Yat Ho Tsang


Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties