Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
LUKASPASSION Rolle


Johann Heinrich Rolle (1716 1785)  - Lukaspassion , koor + solisten + ensemble


Uitvoerenden: Luna Kamerkoor
Helios ensemble
Diverse kinderkoren
 
Concertorganisatie: Stichting Harmonia Mundi  
Prijs gratis € 0,00
In de eerste weken van maart zal het Luna Kamerkoor in samenwerking met het Helios Ensemble de Lukaspassion van Johann Heinrich Rolle uitvoeren onder leiding van dirigent Wolfgang Lange. Leerlingen van basisscholen en diverse solisten zullen hun medewerking verlenen.
Het worden bijzondere concerten, aangezien het om een première gaat. Sinds 1747 heeft dit meesterwerk namelijk nergens meer geklonken!
Dirigent en koor voerden vorig jaar (als eerste ensemble sinds 1752) ook al de Matthäuspassion van dezelfde componist uit.
‘Naast de lawine van de jaarlijkse Bach Passionen (zonder deze te kort te willen doen) zou het in Nederland een meer dan goede aanwinst zijn om een volwaardig passieverhaal in een totaal andere beleving mee te mogen maken’, aldus initiator en dirigent Wolfgang Lange. Het doel van de concertserie is dan ook om koorleden, musici en publiek kennis te laten maken met dit prachtige alternatief en de schoonheid van de muziek van Rolle, die qua stijl en idioom zijn tijd ver vooruit was.


Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties