Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


It’s a Mad, Mad World


Amsterdam, Het Concertgebouw Amsterdam, vr. 02 okt. 2020 - 20:45 uur

B. Pigovat  - Jewish wedding (7:40) , Trio voor saxofoon, viool, piano
M. Eychenne  - Cantilène et Danse , Trio voor saxofoon, viool, piano
R. Peterson  - Tribute Trio , No. 2 , Trio voor saxofoon, viool, piano


Uitvoerenden: Igor Ruhadze - viool
Vitaly Vatulya - saxofoon
Maria Nemtsova - piano
 
Concertorganisatie: het Concertgebouw Amsterdam  
Prijs: variërend van € 25,00 tot € 40,00
Dit moderne kamermuziekprogramma bestaat uit werken en instrumenten die in de eerste instantie niet bij elkaar lijken te horen. Het ensemble bewijst het tegendeel in onder andere een Nederlandse première.

VIGMA-solisten, het moderne kamermuziektrio, is drie jaar geleden opgericht in Amsterdam. Alle drie de musici studeerden af aan het Tsjaikovski Conservatorium in Moskou en later ook aan het Conservatorium van Amsterdam. Violist Igor Ruhadze, saxofonist Vitaly Vatulya en pianiste Maria Nemtsova zullen naast de première van werk van Pigovat ook een bijzonder werk van Russell Peterson uitvoeren, dat uit vier delen bestaat. Elk deel vertegenwoordigt een stijl van een andere componist: Ravel, Maslanka, Beethoven en Sjostakovitsj.

De VIGMA-solisten brengen een bijzondere versie van Jewish wedding van Boris Pigovat in première. Deze versie, voor viool, saxofoon en piano, is speciaal geschreven voor de VIGMA-solisten. Boris Pigovat is een Joodse componist die geboren is in de Sovjet-Unie en die nu in Israël resideert. Als componist van meerdere genres schrijft hij muziek voor bijna alle instrumenten, muziek die wordt uitgevoerd door 's werelds beroemdste musici en orkesten.

Toon meer concerten