Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Holland Baroque meets Dorothee Mields


Centraal staat muziek uit 17e eeuwse kapellen, kroegen en kastelen. De Duitse sopraan Dorothee Mields is een toonaangevend vertolker van deze 17e eeuwse muziek. Zij is geliefd om haar unieke stemgeluid en ontroerende interpretaties. De Italiaan Marco Ambrosini bespeelt de nyckelharpa, een strijkinstrument met toetsen en resonantiesnaren dat vooral in de Zweedse volksmuziek gebruikt wordt.


Uitvoerenden: Een bijzondere ontmoeting die leidt tot een schilderachtig muzikaal programma. Holland Baroque slaagt er wederom in dit te realiseren, door een samenwerking aan te gaan met stersopraan Dorothee Mields en de Italiaan Marco Ambrosini (nyckelharpa).  
Concertorganisatie: Holland Baroque  
Prijs: variërend van € 17,50 tot € 34,00
Holland Baroque is de winnaar van de Edison Klassiek Publieksprijs 2017. Samen met Eric Vloeimans kregen ze de prijs voor het album Carrousel.

De wereld van barokmuziek is een goudmijn voor componisten, avant-gardisten, avonturiers en realisten. In deze weelde beweegt Holland Baroque.

Holland Baroque verenigt Telemann met de Chinese klanken van shengspeler Wu Wei, verbindt Reinbert de Leeuw met Bach en laat horen hoe slagwerkers de hartslag van de barok bepalen. Een rode draad door de programmering is de samenwerking met andere solisten en ensembles, waarmee Holland Baroque precies dát kan doen waarvoor het op handen wordt gedragen: laten horen dat oude tradities nieuwe verhalen kunnen voortbrengen. Het ensemble is een trefpunt voor nieuwsgierige muziekliefhebbers.

https://www.youtube.com/watch?v=LWmTCpr0KOs

Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties