Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Golfslag - Nachtlicht Ensemble


Nachtlicht  - Golfslag , Klassiek/Jazz


Uitvoerenden: Nachtlicht:
Gedreven door nieuwsgierigheid zoeken deze negen musici naar het Nachtlicht: het bestaat nog niet, maar de glinstering ervan is veelbelovend. Met een groot pallet aan invloeden, interesses, ideeën, vaardigheden en karakters gaat Nachtlicht de uitdaging aan. Nieuwe manieren van muziek maken worden ontdekt door middel van improvisatie, compositie en het mengen van deze twee met klanken en vormen van kunst uit verschillende tijden, landen en stijlen. Zo gebruikt het ensemble naast moderne instrumenten soms barokinstrumenten, maar ook synthesizers en live electronics en haalt het inspiratie uit zowel wereldmuziek als moderne jazz. Daarnaast werkt Nachtlicht ook regelmatig met filmmakers, gameontwikkelaars, grafisch kunstenaars en jonge componisten met verschillende achtergronden.

Nachtlicht bestaat uit: Iara Perillo (fluit), Jos Baggermans (saxofoon), Fleur Peereboom (saxofoon), Maarten Combrink (trombone), Arjan Linker (trombone), Tom Bouwmeister (gitaar), Stan Verstegen (piano), Anosh ter Haar (bas) en Marc Sentenie (drums).
 
Prijs: variërend van € 13,50 tot € 18,50
Golfslag
Elke dag banen wij ons als in een woeste zee een weg tussen metershoge golven, die ons van de ene kant naar de andere slingeren. Een concertzaal is de ideale plek om uit deze stroomversnelling te stappen en tot rust te komen. Zo ook in Golfslag: hoge golven slaan uiteen op de nieuwe noten van Nachtlicht en doven langzaam uit in subtiele rimpelingen. Kom binnen met Windkracht 10, luister naar muziek: Nederlands, Indiaas, eeuwenoud of gloednieuw! Na een kolkende, golvende en spetterende cyclus langs onder andere Steve Reich, Primo Ish-Hurwitz, Arjan Linker en Jacob van Eyck monden we uit in een zee van rust – om mee naar huis te nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=VSDVu6sudFo

Toon meer concerten