Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Duo Harp en Fluirt


Gabriel Fauré , Klassiek


Uitvoerenden: Alexandre Bonnet begon zijn studie bij Annemarie van der Eerden, solo-harpiste van het Brabants Orkest. Hij voltooide zijn studie bij Edward Witsenburg aan het Brabants Conservatorium te Tilburg.Hij speelde bij het Brabants Orkest, Opera Forum, het Frysk Orkest en was van 1980 tot 2014 solo-harpist van het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Samen met Vadim Tsibulevsky en Gabrielle Mulder vormde hij het Keros Ensemble. Zij traden veelvuldig op in het buitenland en hebben Nederland vertegenwoordigd tijdens het Wereld Harp Congres in Parijs (1990), Kopenhagen (1993), Praag (1999), Genève (2002) en in Vancouver (2011).
Sinds jaren vormt hij een fluit-harp duo met Pauline Lotichius.
In 1990 werd een CD uitgebracht met Nederlandse werken voor viool en harp geschreven voor en uitgevoerd door Alexandre Bonnet.
Pauline Lotichius studeerde fluit aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij Joost Tromp. Tijdens haar studie volgde ze tevens de 'corso di perfezzionament' in Siena bij Severino Gazzeloni.
Op 22 jarige leeftijd werd ze eerste fluitist van het Amsterdams Philharmonisch Orkest. Daarnaast en na die tijd maakt ze deel uit van verschillende kamermuziek-ensembles waarmee ze geregeld optreedt: fluit/harp met harpist Alexandre Bonnet, fluit/piano met pianist Ben Simmes , fluit/gitaar met gitariste Jacqueline Snel, trio Saffier met saxofonist Robert Wijnands en pianist Ben Simmes.
Tenslotte

Concertorganisatie: https://sintjorisconcerten.nl  
Prijs € 10,00 € 0,00
Sint Jorisconcert op 13 januari 2019: Duo Harp-Fluit
Harp en fluit. Een pracht-combinatie voor muziek in veelal Franse sferen uit de twintigste eeuw. Maar de beide musici beginnen in de 18e eeuw met het Arioso van J.S. Bach. En ze vervolgen met heerlijke klanken van Hendrik Andriessen, Gabriel Fauré, met Narthex van Bernard Andrès en Deux Préludes Romantiques van Marcel Tournier. Daarna verlaten ze Europa met Japanse klanken (Haru No Umi) door de overigens Oosternijkse componist Josef Molnar om via het Argentinië van Astor Piazzolla terug te keren naar Europa en hun concert te besluiten met Alphons Gaalman en Jacques Ibert.


Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties