Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


De Boxtelse Cantorij olv Wil Barten Lezing en Advent Carolservice


Diverse


Uitvoerenden: De Boxtelse Cantorij o.l.v. Wil Barten : na een korte lezing over de cantorij en evensongs, volgt er een “Evensong”: de Advent Carolservice. Collecte na afloop, suggestie: 10 euro pp.
Concertorganisatie: CadD Cultuur aan de Dommel  
Prijs 0 € 0,00
Dit programma komt in de kerk beter tot zijn recht dan in een concertzaal. Details van het programma volgen.De Boxtelse Cantorij olv Wil Barten

De Boxtelse Cantorij is een kamerkoor, dat sinds de oprichting in 1969 onder leiding staat van Wil Barten. Het is gespecialiseerd in muziek uit de Renaissance en Engelse koormuziek uit heden en verleden. Hierin heeft de Cantorij in Nederland een duidelijke pioniersrol gespeeld. Het repertoire vereist een non-vibrato stijl en het gebruik van countertenors, waarbij het vormen van een hechte koorklank voorop staat.
De Cantorij zingt vaak vijf- tot achtstemmige werken, wat een flexibiliteit in stemverdeling en een zelfstandigheid van elk koorlid vraagt. Het koor geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland en heeft verschillende radio- en TV-opnames verzorgd. Dankzij de specialisatie in Engelse kerkmuziek heeft de Cantorij al dertienmaal het koor van Canterbury Cathedral vervangen door geheel in de Anglicaanse traditie de Evensongs in deze beroemde kathedraal op te luisteren. Ook wordt het koor regelmatig gevraagd Evensongs te verzorgen in eigen land, zoals regelmatig in de Hooglandse kerk in Leiden. De concerten van de Cantorij bieden vaak een uniek programma, waarbij regelmatig werken klinken, die sinds eeuwen niet meer werden uitgevoerd. In 2019 bestond het koor 50 jaar, nog steeds onder leiding van oprichter Wil Barten.

Toon meer concerten