Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Castello Consort speelt 17de-eeuwse kamermuziek uit de Lage Landen


Biago Marini  - suite
Dario Castello (1590 1658)  - sonate
Leonora Duarte  - symphoniae
Nicolaes à Kempis  - symphoniae


Uitvoerenden: Castello Consort
Elise Dupont & Sakura Goto: barokviool
Anne-Linde Visser: viola da gamba & basviool
Matthijs van der Moolen: baroktrombone
Emma Huijsser: blokfluit & harp
Giulio Quirici: theorbe
 
Concertorganisatie: Castello Consort  
Prijs: variërend van € 10,00 tot € 25,00
Het Castello Consort speelt op donderdagavond 30 juni een programma met 17de-eeuwse muziek uit de Zuidelijke Nederlanden. Er zullen composities weerklinken van componisten die werkten aan het Brusselse hof, zoals de Nederlandse componisten Nicolaes à Kempis en Philipp van Wichel, maar ook van de vrouwelijke componiste Leonora Duarte. In Antwerpen werden grote collecties muziek gedrukt van beroemde Italiaanse componisten, zoals Dario Castello en Biago Marini. Het Castello Consort verzamelde de mooiste (en vandaag zelden uitgevoerde) muziek, en presenteren het in hun programma Symphoniæ.

Het Castello Consort is een ensemble voor 16de- en 17de-eeuwse muziek. De musici spelen op instrumenten of kopieën uit die tijd. Zo speelt Elise Dupont op een bijzondere viool van Willem van der Sijde uit 1691: het instrument werd ooit bespeeld door de jonge prinses Juliana. Anne-Linde Visser zal speciaal voor deze gelegenheid spelen op een Snoeck basviool (Brussel, ca. 1715). Beide instrumenten zijn beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Recent was het Castello Consort nog te horen in het Radio 4 Avondconcert en het Festival Oude Muziek in Utrecht. Daarnaast speelde ze op diverse vooraanstaande internationale festivals, waaronder de Internationale Händel-Festspiele in Göttingen (DE), het Beverley Early Music Festival (UK) en het Festival d'Ambronay (FR).


https://www.youtube.com/watch?v=mw3Gl0qE118
https://www.youtube.com/watch?v=fbr9_tcoBDY

Toon meer concerten