Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

Vanwege de uitbraak van het Coronavirus en de genomen maatregelen zijn alle concerten tot 7 APRIL afgelast.


Beethoven op Bezoek


Utrecht, Online, za. 11 jul. 2020 - 09:00 uur Utrecht, Online, za. 18 jul. 2020 - 09:00 uur

L. van Beethoven (1770 1827)  - Symfonie nr. 6
L. van Beethoven (1770 1827)  - Symfonie nr. 7
L. van Beethoven (1770 1827)  - Symfonie nr. 8


Uitvoerenden: Cugnon Project:
Chris Duindam - viool
Anna Steenhuis - viool
Richard Wolfe - altviool
Hannah Donohoe - altviool
Emma Besselaar - cello
Esther ten Kate - cello
 
Concertorganisatie: Cugnon Project  
Prijs: variërend van € 3,00 tot € 12,00
Ooit gedacht dat Beethoven bij jou op bezoek zou komen? Kijk en luister drie weekenden in juli vanaf je eigen bank naar de nieuwe online concertserie van het Cugnon Project: de mooiste symfonieën van Beethoven uitgevoerd in kamermuziekbezetting vanuit schitterende locaties in Utrecht.

In 2020 viert Beethoven zijn 250ste geboortedag. In de concertzalen hadden op dit moment zijn beroemde symfonieën moeten klinken, maar helaas is dat voorlopig nauwelijks mogelijk. Het Cugnon Project ontdekte briljante arrangementen van de zesde, zevende en achtste symfonie voor kamermuziekensemble en presenteert deze in een online concertserie, om, juist nu, Beethoven naar jouw woonkamer te brengen.

Ook 250 jaar geleden was het lang niet altijd mogelijk om Beethovens symfonieën te beluisteren: de radio was nog niet uitgevonden en er was niet altijd genoeg geld of ruimte om een symfonieorkest bij elkaar te krijgen. Zo ontstonden de kamermuziekarrangementen van zijn symfonieën en werd het mogelijk om in huiselijke sfeer te genieten van deze grootse meesterwerken. Dit biedt nu dé uitkomst om Beethoven een waardig jubileumjaar te geven.

De welbekende, prachtige orkestwerken van Beethoven worden in de concertserie omlijst door drie historische Utrechtse locaties, die de muziek nog meer tot leven brengen: Grand Hotel Karel V (gevestigd in een voormalig 14de-eeuw klooster), het idyllische Landgoed Oostbroek en een monumentaal 17de-eeuws grachtenpand in het hart van Utrecht.

Het Cugnon Project heeft als doel jong talent een podium te bieden te midden van gerenommeerde musici en wil een ambassadeur zijn voor de kamermuziek. In deze concertserie spelen ‘young professionals’ Hannah Donohoe, Emma Besselaar, Esther ten Kate en Anna Steenhuis samen met violist Chris Duindam en altviolist Richard Wolfe.

Wil jij graag Beethoven op bezoek hebben? Dat kan tijdens de eerste drie weekenden van juli: 4/5 juli, 11/12 juli, en 18/19 juli. Al vanaf € 3 boek je Beethoven in jouw woonkamer. Voor meer informatie en bestellen, klik hier.

Toon meer concerten