Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Animato Kwartet speelt Beethoven, Bartók en Schumann.


Bela Bartòk  - Strijkkwartet nr. 3 in cis
Ludwig van Beethoven  - Strijkkwartet op.18 nr. 4, in c
Robert Schumann  - Strijkkwartet nr. 1 in a-kl., op. 41, nr. 1


Uitvoerenden: Het Animato Strijkkwartet bestaat uit Inga Våga Gaustad (viool), Tim Brackman (viool), Elisa Karen Tavenier (altviool) en Pieter de Koe (cello).  
Concertorganisatie: Muzenforum  
Prijs geen € 24,00
Het Animato Kwartet wordt gezien als Nederlands meest getalenteerde en veelbelovende jonge strijkkwartet. De vier leden combineren technische begaafdheid met een vroege muzikale rijpheid. Ze spelen zowel klassieke als eigentijdse werken, soms speciaal voor het ensemble gecomponeerd. In Bloemendaal speelt het kwartet werken van Ludwig van Beethoven (Strijkkwartet op.18 nr. 4, in c), Bela Bartòk (Strijkkwartet nr. 3 in cis) en Robert Schumann (Strijkkwartet nr. 1 in a-kl., op. 41, nr. 1).

Het kwartet is in Nederland en daarbuiten op gerenommeerde podia te beluisteren. De waardering voor hun spel blijkt ook uit de verschillende prijzen die het kwartet inmiddels in de wacht sleepte. Zo behaalde het kwartet in september 2021 een prachtige derde plaats, alsmede de speciale Juryprijs, bij de fameuze International Chamber Music Competition in Trondheim. En na een tournee langs de grote zalen in Nederland ontving het Animato Kwartet in juni van dit jaar de Dutch Classical Talent publieksprijs 2022.


Toon meer concerten