Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           
Andris Nelsons en Boston Symphony Orchestra: Sjostakovitsj


Bernstein, Sjostakovitsj


Uitvoerenden: Boston Symphony Orchestra
Andris Nelsons
Baiba Skride

Bekijk ook een bijzonder videoportret van Andris Nelsons, waarin hij wordt gevolgd tijdens de repetities voor een ander meesterwerk van Sjostakovitsj, de Vijfde symfonie. Naar de documentaire 'Nelsons No. 5' van Carmen Cobos, uitgezonden door AVROTROS.

Boston Symphony Orchestra
Voor het eerst sinds 2001 te horen in Amsterdam: het geweldige Boston Symphony Orchestra. Dit legendarische ensemble, een van de 'big five' van Amerika, brengt een ambitieus programma. Momenteel neemt het orkest met dirigent Andris Nelsons alle symfonieën van Sjostakovitsj op. Vandaag brengen ze de misschien wel meest intense. In zijn Vierde symfonie verwerkte Sjostakovitsj volgens eigen zeggen ‘grote ideeën, grote hartstocht’. Inclusief alle strijd die daar, ook in zijn persoonlijk leven, bij hoorde. Een overrompelend meesterwerk.

Andris Nelsons
Andris Nelsons, vandaag aan kop van het Boston Symphony Orchestra, kan naar eigen zeggen niet zonder Sjostakovitsj. ‘In zijn muziek voel je de extreme kracht van een uiterst kwetsbaar mens.’ De Letse dirigent nodigt landgenote Baiba Skride uit voor Bernsteins wondermooie Serenade. Eigenlijk meer een vioolconcert, en bovendien een ode aan de liefde.Toon meer concerten

© 
copyright Bonhof in the Garden en Human Content Mediaproducties