Radio 4ConcertzenderClassic FMKlara ContinuoRadio Bach Radionomy
radio luisteren
Klassiekemuziek.nl
  ZOEKEN  NAAR  een  concert           ____________________________________________________________________________________

.


Amsterdams Bach Consort o.l.v. Niek Idelenburg: Spiegelcantates


Anne Maartje Lemereis (1989*)  - Spiegelcantate: From the Deep , Koor
Chiel Meijering (1954*)  - The day is gone, and all its sweets are gone , Koor
Johann Sebastian Bach (1685 1750)  - Aus der Tiefen , BWV 131 , Koor


Uitvoerenden: Amsterdams Bach Consort o.l.v. Niek Idelenburg  
Concertorganisatie: De Waalse Kerk  
Prijs: variërend van € 18,00 tot € 22,00
Componiste Anne-Maartje Lemereis (1989) spiegelt haar nieuwe compositie From the Deep, die ze schreef in opdracht van het ABC, aan Bachs cantate Aus der Tiefen. Deze cantate is de oudst bewaarde cantate van Bach, geschreven voor de kerkdienst na de brand, die in 1707 een groot deel van de stad Mu¨hlhausen platlegde. Anne-Maartje hanteert dezelfde bezetting als in Bachs cantate. Ook de structuur en vorm van het werk worden gespiegeld. Een nieuwe compositie in cantatevorm waarin delen voor ensemble, koor en solisten elkaar vlot afwisselen. Maar het belangrijkst is dat zij deze smeekbede uit de diepte vertaalt naar een hedendaags klankbeeld in haar eigen muzikale taal, om zo de muziek voor iedereen van nu voelbaar te maken.

Natuurlijk zingt het Amsterdams Bach Consort muziek van zijn naamgever, maar het doet veel meer: Oude muziek wordt gecombineerd met hedendaagse muziek, er worden opdrachten voor nieuwe composities gegeven en er wordt, naast instrumentale ensembles, samengewerkt met gezelschappen op gebied van theater en dans. Met Bach als vertrekpunt komen de twee werelden van oude muziek en hedendaagse muziek op een bijzondere manier bij elkaar.

Toon meer concerten